Kontakt og FAQ
Hvis du har spørgsmål, overvejer at blive en del af HUSRUM, eller bare er nysgerrig, er du velkommen til at kontakte os.
Skriv til os
Brug kontaktformularen herunder til at kontakte os. Vi gør vores bedste for at besvare din henvendelse hurtigst muligt, og glæder os til at høre fra dig.
Kontaktinfo direkte til vores afdelinger samt adresser finder du nedenfor:
HUSRUM Danmark:
kontakt@husrum.dk // 40 54 22 78
Aarhus:
aarhus@husrum.dk // 22 11 48 38
Horsens:
horsens@husrum.dk // 41 10 01 29
Silkeborg:
silkeborg@husrum.dk // 22 52 67 55
Viborg & Randers
maiken@husrum.dk // 22 19 80 09
Esbjerg
esbjerg@husrum.dk // 20 68 01 04
Skanderborg
skanderborg@husrum.dk // 22 52 67 55
Adresser:
Vores FAQ besvarer alle dine spørgsmål
Alle, du møder i HUSRUM, brænder for fællesskabet og for at gøre en forskel i indsatsen mod ensomhed. HUSRUM har ansatte koordinatorer i vores byer som sørger for den daglige drift. Derudover drives HUSRUM af en masse seje frivillige, der alle har et personligt eller fagligt kendskab til ensomhed, og som brænder for at skabe hyggelige og trygge rammer for vores unge.
De unge, som kommer i HUSRUM, er alle fælles om, at de føler sig ensomme. Vi er alle forskellige, og der kan være mange årsager til, at man føler sig ensom og savner et fællesskab. Uanset din baggrund og dine udfordringer tager vi imod dig. Vi har plads til alle, og vores erfaring er, at mangfoldighed er en fordel og styrke for fællesskabet.
HUSRUMs tilbud er i udgangspunktet for unge mellem 16 og 30 år. I Horsens har vi også et tilbud for de lidt yngre fra 12-16 år.
For at benytte HUSRUMs tilbud skal man enten bo i Aarhus, Horsens, Silkeborg, Skanderborg, Viborg, Randers eller Esbjerg kommune. Du kan kontakte HUSRUM i den by, der er tættest på dig, for at høre nærmere.
Forsamtalen foregår mellem dig og koordinatoren, og formålet med samtalen er at sikre, at det vi tilbyder også er noget for dig. Det er vigtigt for os, at man føler sig tryg og får en god start, og derfor bliver alle, der ønsker at blive en del af HUSRUM, inviteret til en forsamtale hos den ansatte koordinator.
Du kan enten tage en ledsager med eller komme alene til forsamtalen. Det er helt op til dig, hvad du føler dig mest tryg ved. En ledsager kan f.eks. være din sagsbehandler, en forælder eller en mentor.
Ja. Fællesskabet i HUSRUMs er for alle uanset køn.
Ja. Man må gerne have en diagnose og f.eks. være i behandling, samtidig med at man benytter HUSRUMs tilbud. HUSRUMs aktiviteter drives af frivillige og er ikke en erstatning for professionel behandling. Derfor er rigtig vigtigt, at man får hjælp fra professionelle, hvis det er nødvendigt.
Ja. Man kan sagtens være en del af HUSRUM samtidig med, at man benytter andre tilbud for ensomme unge. Det vi tilbyder i HUSRUM kan være lidt forskelligt fra andre tilbud, og hvis man har glæde af at komme i flere forskellige tilbud på samme, er det helt okay.
Nej, HUSRUM tilbyder ikke åben rådgivning. Hvis du er i tvivl om og nysgerrig på at finde ud af, om HUSRUM er noget for dig, er du meget velkommen til at kontakte den lokale koordinator og få en forsamtale.
Vi har rigtig mange forskellige arrangementer i HUSRUM – både i huset og ude af huset, hvor vi bl.a. spiser, spiller, tegner eller går tur. Vi arrangerer også af og til virtuelle sammenkomster, hvor man kan mødes online til f.eks. en snak eller et spil tegn og gæt.
De sociale arrangementer foregår i eftermiddags- og aftentimerne. Se evt. dit lokale tilbud.
Det er frivillige, der planlægger og står for at afholde de sociale arrangementer, men alle må byde ind med ideer, planlægning og ansvar.
Det er meget forskelligt, hvor mange, der kommer til de sociale arrangementer. Det kan være alt mellem fire og 100, men som regel kommer der et sted mellem 10 og 20 til de ugentlige arrangementer.
Ja, det kan man sagtens. Alle er forskellige og har brug for noget forskelligt. Nogle går f.eks. i en samtalegruppe uden at deltage i sociale arrangementer, nogle kommer kun til de sociale arrangementer, mens andre gør begge dele. Det vigtigste er, at man bliver tilknyttet og deltager i det, der giver bedst mening for en selv.
Ja, meget gerne. Samtalegruppeforløbet kan være et springbræt til at begynde at deltage i de sociale arrangementer. Man kan eventuelt følges med nogle fra samtalegruppen første gang. Uanset hvad er man velkommen – også selvom samtaleforløbet ikke er slut endnu.
De fleste arrangementer er gratis, men i nogle få tilfælde kan der være deltagerbetaling til nogle af vores ud-af-huset arrangementer.
Nej, slet ikke. Vi håber selvfølgelig, at du har lyst til at være med ofte, men det forventes ikke, at du deltager ved alle arrangementer.
Man skal være en del af HUSRUM og have været til forsamtale, før man kan møde op ved de sociale arrangementer.
For at deltage i et socialt arrangementer, skal du være tilmeldt på forhånd. Vi vil gerne sikre os, at vi ved hvem der kommer og at alle kommer godt frem.
Efter en forsamtale med koordinatoren vil du blive invitereret til arrangementerne og får mulighed for at melde dig til.
Efter en forsamtale med koordinatoren kommer du med i en af de næste samtalegrupper, der startes op.
Nej. Du tilknyttes bare en enkelt samtalegruppe.
Når du tilknyttes en samtalegruppe, er det vigtigt, at du er klar på at deltage ved de 12 mødegange. Man kan naturligvis blive forhindret i at møde op, men som udgangspunkt skal du have lyst til at komme hver gang.
Samtalegrupperne foregår i aftentimerne på en i forvejen fastlagt ugedag (mandag til torsdag)
Samtalegruppen består af syv unge og op til tre gruppeledere. Nogle gange vil en af de frivillige gruppeledere selv have prøvet at gå i en samtalegruppe.
Vi forsøger at matche grupperne sådan, at man passer nogenlunde sammen i forhold til ens udfordringer. Vores erfaring er dog også, at man sagtens kan passe sammen og forstå hinanden, selvom ens udfordringer på overfladen er forskellige. Vi mener også, at man kan lære af hinanden ved at byde ind med forskellige perspektiver.
Nej. Når man starter op i en samtalegruppe, er alle nye, og man vil derfor opleve, at alle starter med samme vilkår og forudsætninger.
Temaerne er mange og rummer alt fra psysisk sygdom til øvelser i small-talk. Der er også mulighed for at byde ind med et helt nyt tema.
Nej, det koster ikke noget at være med i HUSRUMs samtalegrupper.
Når et samtalegruppe-forløb er ved at være slut, vil gruppelederne sørge for, at I får muligheden for fortsat at mødes på egen hånd, hvis I har lyst til det. Hvordan, hvor og hvor ofte I mødes, aftaler I sammen. Det er også frivilligt om man har lyst til at komme i en netværksgruppe.
I modsætning til samtalegrupperne er der ingen slutdato på netværksgrupperne. I får mulighed for selv at planlægge og tilrettelægge jeres tid sammen.
Nej, netværksgruppen er tænkt som en gruppe, der startes op i forlængelse af et afslutttet forløb i en samtalegruppe.
I venskabsordningen, Hjerteven, bliver du matchet med en stabil voksen ven, som typisk er lidt ældre end vores øvrige frivillige. Vi vægter meget højt, at venskabet imellem jer er ligeværdigt, så I sammen kan bidrage gensidigt til hinandens liv.
Der kan være mange årsager til, at det giver mening for en, at blive tilknyttet vores venskabsordning, men det er især unge som mangler en stabil voksen-relation i deres liv og hverdag.
Venskabsordningen er for unge mellem 18 og 30 år.
For at blive en del af ordningen, skal du kontakte koordinatoren for Hjerteven. Du vil komme til en forsamtale, hvor I sammen finder ud af, hvad dine behov er. Så sørger koordinatoren for at finde et godt match til dig.
Det er helt op til jer hvornår, hvor og hvor ofte I mødes, men vi opfordrer jer til at afsætte god tid i begyndelsen til at lære hinanden at kende. Nogle aftaler en fast dag om ugen – andre aftaler det løbende. Det vigtigste er, at I er enige om, hvordan I gør det.
Når du er blevet matchet, vil koordinatoren for Hjerteven holde kontakten med jer i et år. Herefter håber vi selvfølgelig, at I fortsat har kontakt og er den del af hinandens liv.