fbpx

Mød de frivillige

Vi brænder for at skabe trygge fællesskaber

HUSRUM er drevet af passionerede mennesker, der brænder for at skabe trygge fællesskaber og gøre en forskel for unge. Mange af de frivillige ved alt om, hvor hårdt det er at være ensom, og hvor svært det kan være at tale om. Derfor kan du også vide dig sikker på, at du bliver taget imod med åbne arme, og budt velkommen i et varmt fællesskab, hvor der er plads til alle.

Yvonne og Jakob_Horsens

Frivillige med forståelse for ensomhed

Jeg er frivillig i Husrum, fordi jeg selv har haft ensomhed tæt inde på livet. Jeg ved hvor pinefuldt det er, samt hvor stort et tabu det kan være. Jeg håber, at mine erfaringer kan hjælpe andre unge”.

Sådan siger Rasmus, der er frivillig i HUSRUM. Her møder du frivillige med forståelse.

frivillig husrum maria

Maria Lind, frivillig i HUSRUM Horsens

Hvorfor er du frivillig?

“Jeg er frivillig, fordi jeg ønsker at være noget for andre. Jeg ønsker at bidrage til, at børn og unge mennesker kan få gode oplevelser og en følelse af at indgå i et meningsfuldt fællesskab.

Jeg er frivillig, fordi det er vigtigt for mig, at jeg kan være en del af at skabe tillid og støtte til børn og unge, som kan føle de mangler dette ift. deres sociale liv og relationer.”

Hvad får du ud af at være frivillig?

“Lige så meget som jeg bidrager til et meningsfuldt fællesskab, lige så meget får jeg igen. Det er utroligt lærerigt og inspirerende at se børnene og de unge lære, mestre og udforske fællesskabet og deres position i det. Endvidere får jeg selv betydningsfulde relationer og gode oplevelser i mit frivillige arbejde.”

Hvor meget tid om ugen bruger du på at være frivillig?

“I gennemsnit bruger jeg to timer om ugen på at være frivillig. Derudover kommer der ture, møder og kurser.”

Har du et godt råd til unge, der gerne vil deltage i et af HUSRUMs tilbud, men er lidt tilbageholdende?

“Spring ud i det! Selvom det kan virke skræmmende og nyt, så er der gode og dygtige voksne, som vil støtte og hjælpe dig! Og ikke mindst andre børn og unge der ligesom dig, har brug for at indgå i et trygt og meningsfuldt fællesskab, og få nogle rigtig gode oplevelser med i bagagen.”

"Spring ud i det! Selvom det kan virke skræmmende og nyt, så er der gode og dygtige voksne, som vil støtte og hjælpe dig!"

frivillig rasmus husrum

Rasmus Nielsen, frivillig i HUSRUM Aarhus

Hvorfor er du frivillig?

Jeg har selv oplevet ensomhed som følge af depression og social angst, men jeg fandt et fantastisk og forstående fællesskab i HUSRUM for et par år siden. Efter at have været med i en samtalegruppe i Husrum blev jeg selv frivillig. 

Der er faktisk en del på vores frivillighold, der har været med i vores samtalegrupper og efterfølgende er blevet frivillige.”

Hvad får du ud af at være frivillig?

Jeg har fået mulighed for at lære mange søde mennesker at kende igennem Husrum. De gør det super hyggeligt at være med til de sociale arrangementer. Vi har et utrolig godt fællesskab, og jeg har fået nogle rigtig tætte venskaber.”

Hvor meget tid om ugen bruger du på at være frivillig?

Jeg bruger et par timer om ugen på at være frivillig. Lidt flere, når jeg har været gruppeleder for en samtalegruppe.”

Har du et godt råd til unge, der gerne vil deltage i et af HUSRUMs tilbud, men er lidt tilbageholdende?

Vores koordinator, Kristina, som nok er et af de første mennesker, du kommer i kontakt med i HUSRUM, er rigtig sød. Hun skal nok sørge for, at du føler dig velkommen – helt fra starten!

Jeg ved selv, hvor overvældende det kan være at møde mange nye mennesker. Sådan havde jeg det også i starten. Men de unge, der kommer i Husrum, er rigtig gode til at inkludere nye mennesker.

Vi har også mulighed for, at du kan få en af de frivillige som buddy, når du kommer første gang. Det kunne f.eks. være mig: Så sms’er vi lidt op til arrangementet og gør, hvad vi kan for, at du føler dig godt tilpas når du møder de andre unge. Du har også mulighed for at ringe eller skrive til din buddy, hvis der er noget du gerne vil have svar på, eller føler dig utryg ved.

Vi har stor forståelse for, at livet engang imellem kan være lidt svært, men de fleste udfordringer har det med at blive lidt lettere i fællesskab med andre.

Jeg håber vi ses!”

"Jeg ved selv, hvor overvældende det kan være at møde mange nye mennesker. Sådan havde jeg det også i starten. Men de unge, der kommer i Husrum, er rigtig gode til at inkludere nye mennesker."

frivillig jakob husrum

Jakob Hessellund, frivillig i HUSRUM Horsens

Hvorfor er du frivillig?

Jeg elsker det sociale fællesskab og at møde andre mennesker. Og så vil jeg meget gerne hjælpe andre.

Hvad får du ud af at være frivillig?

Jeg får en god energi af at se, hvor forskellige vi er som mennesker. Jeg er en meget social person og vil meget gerne hjælpe andre, der har brug for at styrke deres sociale netværk. Jeg har været frivillig i HUSRUM Horsens i nogle år, og jeg holder meget det.

Hvor meget tid om ugen bruger du på at være frivillig?


Jeg bruger ca. 2-3 timer om ugen og deltager i møderne og kurserne for de frivillige som der 
er en gang imellem.

Har du et godt råd til unge, der gerne vil deltage i et af HUSRUMs tilbud, men er lidt tilbageholdende?

Hvis du vil gerne deltage, men er nervøs, så kan du som regel få en af de frivillige til at mødes med dig først og følges med dig. Det kan give en god ro og tryghed. Der er plads til alle. 

"Hvis du vil gerne deltage, men er nervøs, så kan du som regel få en af de frivillige til at mødes med dig først og følges med dig. Det kan give en god ro og tryghed. Der er plads til alle."