fbpx

Spørg Husrum

Brevkassen er for dig, som måske er ensom og socialt isoleret. Her kan du spørge og finde svar på det, som bekymrer dig. 

Skriv til os her

Har du et spørgsmål om ensomhed, at mangle venskaber eller hvordan det er at blive en del af fællesskabet i Husrum, så skriv til vores brevkasse. I HUSRUM er andre unge klar til at give dig svar, gode råd og fortælle mere om HUSRUM. Vi behandler alle spørgsmål med fortrolighed og du får svar pr. mail.

Når du har skrevet til os, vil du modtage svar på din e-mail. Vi bestræber os på at svare så hurtigt som muligt. I nogle perioder kan der dog gå op til et par dage.  

Vi deler en gang imellem breve til brevkassen på vores Facebookside. Vi anonymiserer altid brevkassens spørgsmål og svar, så de ikke kan føres til dig. 

Brevkassen holder pause i øjeblikket

Du kan læse tidligere spørgsmål og svar herunder 👇

Jeg sidder meget alene derhjemme og ved ikke, hvad jeg skal gøre. Har andre det ligesom mig?

Anonym

Vi ved, at det kan være svært at sidde med den slags tanker, men du skal vide at du absolut ikke er den eneste. Det er helt normalt at føle sig ensom, og det er vigtigt at få søgt hjælp, så man kan komme ud på den anden side igen. At være trist og ensom kan ofte godt hænge sammen, da man ofte kan føle sig alene med sine negative tanker. Ensomhed kommer oftest til udtryk via en længevarende følelse, hvor imod tristhed derimod er en kortere og mere varieret proces. Vi har fået meget ud af at være med i HUSRUM. Både online arrangementer, sociale arrangementer og samtale-ven. Hvis du ikke har mod på det, er der også andre muligheder. Du kan blandt andet begynde med at få fastlagt nogle rutiner, og gå nogle ture, udforske nye hobbyer og snakke med nogen om problemerne. Man kan fx ringe til headspace. Vi håber du kunne bruge det til noget, og vi er altid klar til at svare på flere spørgsmål, hvis du ligger inde med nogle.

Emmeli og Laura

Det er grænseoverskridende at tage kontakt. Jeg har kigget på jeres hjemmeside flere gange, men er ikke kommet videre. Er der andre, der har det på samme måde?

Anonym

Hej HUSRUM, Jeg har fået anbefalet HUSRUM, men er i tvivl om jeg kan være med når jeg har en psykisk diagnose?

Anonym

Hej, jeg er lige flyttet i min egen lejlighed. Jeg er ensom og mangler nogen at være sammen med. Hvad kan man gøre?

Anonym

Koster det noget at være med?

Anonym

Kære dig. Du er absolut ikke alene med den følelse. Nogen har haft tanker som “hvad hvis de ikke kan lide mig”, “hvad hvis jeg kun kan magte at være der i 5 min”, “jeg aner ikke hvad jeg skal snakke med fremmede mennesker om”. Alle disse tanker er helt naturlige og rigtig mange unge er nervøse både når de kommer til samtale med vores koordinator og når de skal møde de andre unge samt frivillige. Det kan være skræmmende at tage kontakt. Du kan evt. spørge dig selv: “hvad er det værste der kan ske?” Derefter må du spørge: “hvad er det bedste der kan ske?” Jeg vil mene, at der er flere fordele ved at tage kontakt. Du får snakket med en sød koordinator som vil hjælpe dig så godt hun kan. Du kan spørge om alt uden at blive dømt. Du kan skrive til koordinatoren uden at skulle være nervøs for at snakke i telefonen. Du kan få en Buddy som vil hjælpe dig godt på vej før, under og efter en aktivitet. Du møder mange søde mennesker som vil gøre deres bedste for at du føler dig tryg. Du må huske på, at uanset hvor langt du når i processen, så har du allerede rykket dine grænser ved at indsende dette spørgsmål 🙂

Anna

Hej, Du er mere end velkommen i Husrum. Her kommer mange forskellige unge mennesker, med hver deres udfordringer og baggage. Der er ingen der dømmer og alle er imødekommende. Det er altid op til en selv, om hvorvidt man har lyst til at fortælle om sin diagnose eller ej, og her er der heller intet pres. Men, du vil helt sikkert møde en masse ligesindede som alle har det til fælles at de kender til ensomhed i en eller anden form. Hos Husrum, har vi plads til alle  Vi håber på at du vil give Husrum en chance.

Simone

Hej med dig, Dejligt, at du har skrevet ind til Brevkassen og tillykke med din lejlighed! Du er langt fra alene om at føle sig ensom. Det at flytte kan skabe ensomhed i og med at man flytter i ny lejlighed i evt ny by. At føle sig ensom kan være svært og en ubehagelig følelse, og de fleste vil føle sig ensomme på et tidspunkt i deres liv. Man kan handle på følelsen ved at skabe nogle nye bekendtskaber, hvor man rækker ud og mærker efter hvilke interesser man har - så er det nemmere at finde nogle med fællesinteresser. Hvis du møder ligesindede mennesker med fælles interesser, så er der stor chance for at du møder nogle du kunne svinge godt med! Så vi synes at du skal tage et ufarligt skridt og se om der er nogle hobbyer tæt på dig, hvor du kunne møde nogle nye mennesker. En anden vej ud af ensomheden kan være at blive en del af Husrum. Her kan du deltage i forskellige sociale arrangementer med andre unge, der også kender til ensomhed. Ved at være en del af Husrum kan du øve dig i at møde nye mennesker og finde ud af, hvilke slags venskaber du har brug for. Du kan også kontakte Headspace eller Ventilen. Nogle gange hjælper det også at huske på at ensomhed er en følelse, ligesom så mange andre følelser, som kommer og går og at du slet ikke er den eneste som føler sig ensom til tider. Du er mere end velkommen til at skrive ind igen.

Stefanie og Julie

Som udgangspunkt koster det ikke penge at være en del af Husrum. Husrum plejer at betale til diverse madlavningsarrangementer og krea-dage. Man kan dog godt komme ud for at biografture og andre ud-af-huset arrangementer kræver egenbetaling. Men vi prøver altid at gøre det så billigt som muligt. Jeg håber at det var svar nok på dit spørgsmål, ellers er du mere end velkommen til at henvende dig igen. Udover det, håber jeg at vi ses i Husum.

Simone